Welke zonnebril past bij jouw gezichtsvorm? 

Het kiezen van de juiste zonnebril is niet alleen een kwestie van stijl, maar ook van het accentueren van je gezichtsvorm. Elke gezichtsvorm heeft immers zijn eigen kenmerken en vereist een zonnebril die deze kenmerken flatteert. In deze blog helpen we je bij het vinden van de ideale zonnebril die bij jouw gezichtsvorm past. Ontdek welke stijlen het beste bij jou passen en maak een fashion statement! 

Gezichtsvormen

Ronde gezichtsvorm
Als je een ronde gezichtsvorm hebt met zachte contouren, wil je waarschijnlijk wat hoeken en definitie toevoegen. Kies voor zonnebrillen met rechte en hoekige lijnen om je gezicht langer en slanker te laten lijken. Denk aan vierkante, rechthoekige of cat-eye monturen. Deze stijlen zullen je gezicht optisch langer en slanker maken. Vermijd ronde of te kleine monturen, omdat deze je gezicht nog ronder kunnen laten lijken.

Zonnebril Fancy bruin
Zonnebril Elegantie donker

Ovale gezichtsvorm
Met een ovale gezichtsvorm heb je geluk! Ovale gezichtsvormen passen bijna bij elke zonnebrilstijl! Met een ovale gezichtsvorm kun je experimenteren met verschillende monturen en stijlen. Kies voor oversized zonnebrillen, wayfarer-stijlen, pilotenbrillen of cat-eye monturen. Experimenteer en kies de zonnebril die je persoonlijke stijl het beste weerspiegelt. Let er alleen op dat de breedte van de zonnebril niet breder is dan het breedste deel van je gezicht.

Vierkante gezichtsvorm
Vierkante gezichtsvormen hebben sterke kaaklijnen en een breed voorhoofd. Bij deze gezichtsvorm wil je de sterke kaaklijn verzachten en de harde lijnen wat breken. Om dat te doen, kun je het beste kiezen voor ronde of ovale monturen. Deze zonnebrillen zullen je gezicht verzachten en de nadruk leggen op je ogen. Vermijd rechthoekige of vierkante monturen, omdat deze je gezicht nog hoekiger kunnen laten lijken.

Zonnebril met dun montuur zwart
Cat eye zonnebril bruin

Hartvormige gezichtsvorm
Bij een hartvormig gezicht heb je een breder voorhoofd en een smallere kin. Dit wil je mooi in balans brengen met een zonnebril. Kies voor zonnebrillen met ronde of ovale monturen om de nadruk op je smalle kin te leggen. Pilotenbrillen, cat-eye monturen of zonnebrillen met dunne monturen zijn goede keuzes. Vermijd zware en brede monturen, omdat deze de aandacht naar je voorhoofd kunnen trekken.

Langwerpig/geometrisch gezicht
Bij een langwerpig of geometrisch gezicht wil je de nadruk leggen op de breedte en vorm van je gezicht. Kies voor grote, oversized zonnebrillen om balans te creëren en je gezicht korter te laten lijken. Brede monturen, aviator-stijlen of zonnebrillen met decoratieve details aan de zijkanten zijn ideale keuzes. Vermijd kleine en smalle monturen, omdat deze je gezicht nog langer kunnen laten lijken.

Zonnebril gedraaid bruin

Conclusie 

Het kiezen van de juiste zonnebril die bij jouw gezichtsvorm past, kan een wereld van verschil maken voor je uiterlijk. Met deze tips kun je nu zelfverzekerd en stijlvol de perfecte zonnebril selecteren. Of je nu een rond, ovaal, vierkant, hartvormig of langwerpig/geometrisch gezicht hebt, er is altijd een zonnebril die jouw natuurlijke schoonheid benadrukt. Ga naar buiten, geniet van de zon en zie er fantastisch uit met de zonnebril die perfect bij jouw gezichtsvorm past!

Andere zonnebrillen

Bruin
Goud
Zwart
 9,95
Beige
Zwart
 7,95
Grijs
Zwart
 6,95
Bruin
Grijs
Zwart
 7,95
Deze website gebruikt cookies om je de best mogelijke ervaring van de website te kunnen bieden.