Welke soorten piercings zijn er? 

Piercings zijn al eeuwenlang een populaire vorm van zelfexpressie en lichaamsversiering. Wat ooit begon als een culturele traditie, is uitgegroeid tot een wereldwijde trend, waarbij mensen van alle leeftijden en achtergronden hun individualiteit willen uiten. Van subtiele oorpiercings tot gedurfde gezichtspiercings, er is voor elk wat wils. In deze blog zullen we een overzicht geven van enkele van de meest voorkomende en populaire soorten piercings, zodat je beter geïnformeerd bent voordat je een keuze maakt. 

1. Oorpiercings: 

 • Oorlel piercings: Oorlel piercings zijn de meest voorkomende vorm van oorpiercings. Ze worden meestal gezet in het zachte, vlezige deel van de oorlel en bieden talloze mogelijkheden voor creativiteit, zoals studs, ringen, en hoepels.  
 • Helixpiercing: Helix piercings bevinden zich aan de bovenkant van het oor, door het kraakbeen. Deze piercings kunnen enkelvoudig of in clusters worden geplaatst, waardoor je een uniek en persoonlijk ontwerp kunt creëren. 
 • Tragus- en antitraguspiercing: Deze piercings worden geplaatst in het kleine, stijve stukje kraakbeen aan de voorzijde van de gehoorgang. Ze kunnen een subtiele of gedurfde toevoeging zijn aan je oorpiercings en bieden een breed scala aan sieradenopties. 
 • Daith-piercing: Een piercing door het kleine stukje kraakbeen net boven de gehoorgang.
 • Rook-piercing: Een piercing die door de binnenrand van het oor loopt, tussen de helix en de daith. 
Oorbellen Flower

Flower oorbellen, Poolster oorbellen en Big dot.

2. Gezichtspiercings: 

 • Neuspiercing: Neuspiercings zijn een klassieke vorm van gezichtspiercing en kunnen verschillende gebieden van de neus omvatten, zoals de neusvleugel, de neustussenschot of zelfs het neusgat. Een neuspiercing kan een subtiele, maar opvallende manier zijn om je gezicht te versieren. 
 • Lip- en labretpiercing: Piercings in en rond de lippen, inclusief de monroe-piercing (bovenlip) en de snakebite-piercing (zowel boven- als onderlip). 
 • Wenkbrauwpiercing: Wenkbrauwpiercings kunnen horizontaal of verticaal door de wenkbrauw worden geplaatst. Ze kunnen variëren van subtiel tot gedurfd en kunnen je gezicht een edgy uitstraling geven. 
 • Tongpiercing: Een piercing in de tong, meestal in het midden of aan de zijkanten. 

 

3. Lichaamspiercings: 

 • Navelpiercing: Navelpiercings zijn vooral populair bij vrouwen. Ze worden geplaatst in het navelgebied en variëren van eenvoudige staven tot sieraden met hangertjes en edelstenen. 
 • Tepelpiercing: Een piercing door de tepel, kan horizontaal of verticaal worden geplaatst. 
 • Surface piercing: Piercings op vlakke delen van het lichaam, zoals de rug, borst, of heupen. 
 • Genitale piercings: Piercings in de geslachtsdelen, zoals de clitoris, eikel, of schaamlippen. 

 

4. Diverse piercings: 

 • Industrialpiercing: Een piercing die door de bovenrand van het oor loopt en twee of meer gaatjes met elkaar verbindt. 
 • Dermal piercing: Piercings waarbij een sieraad direct in de huid wordt geplaatst, zonder dat er een zichtbaar gaatje is. 
 • Tongwebpiercing: Een piercing die het onderste gedeelte van de tong verbindt met het mondslijmvlies aan de onderzijde van de mond. 
 • Snug-piercing: Een piercing door het kraakbeen van het oor, aan de binnenkant van de helix. 

Conclusie 

Elke piercing heeft zijn eigen unieke stijl en uitstraling, waardoor je de mogelijkheid hebt om je persoonlijkheid te uiten. Het is ook belangrijk om na te denken over de mogelijke gevolgen voordat je een piercing laat zetten, zoals werkbeperkingen of langdurige genezingstijden.  

 

Of je nu op zoek bent naar een subtiele piercing of een gedurfde statement wilt maken, er zijn talloze opties om uit te kiezen als het gaat om piercings. Het is belangrijk om te onthouden dat piercings zorgvuldige aandacht en nazorg nodig hebben om complicaties te voorkomen. Het is daarom altijd verstandig om een ervaren piercer te raadplegen en hun advies te volgen. 

Sieraden voor oorpiercings

Goud / groen
Goud / paars
Goud / roze
 11,95
Goud
Zilver
 9,95
Deze website gebruikt cookies om je de best mogelijke ervaring van de website te kunnen bieden.