Sieraden schoonmaken doe je zo

Zeker als je een ketting of armband een tijdje hebt gedragen, kunnen sieraden soms een beetje vies worden door huidvet of bijvoorbeeld make-up. Zilver wordt dan bijvoorbeeld wat dof, er komen zwarte vlekken op je stalen armband en die gouden ring wordt langzaam wat donkerder. Als je wil dat ze er weer als nieuw uitzien, moet je je sieraden schoonmaken. Maar hoe doe je dat?

Zilveren sieraden schoonmaken

Je kunt je zilveren sieraden het best schoonmaken met een sopje van lauwwarm water en een klein druppeltje afwasmiddel. Gebruik vervolgens een zachte (!) tandenborstel waarmee je goed in alle kleine kiertjes kunt komen om het vuil te verwijderen. Spoel goed na met lauw water en droog je je zilveren sieraden met een zachte doek weer af.

 

Tip: Met baking soda en aluminiumfolie
Je kunt ook baking soda en aluminiumfolie of tandpasta gebruiken om zilveren sieraden schoon te maken. Leg zilverfolie met de doffe kant naar boven in een bak, doe er een mengsel van baking soda en kokend water in en laat je sieraden er voorzichtig in weken. Spoel af, wrijf droog met een zachte doek en je zilveren sieraden zien er weer stralend uit!

Zilveren sieraden

 11,00
 23,35

Gold plated & gouden sieraden schoonmaken

Puur gouden sieraden schoonmaken doe je gewoon met een sopje van lauwwarm water en groene zeep. Laat ze eventueel een half uurtje weken (als ze echt heel erg vies zijn) en borstel ze schoon met een zachte tandenborstel. Supersimpel.

 

Maar heb je alleen gold plated sieraden die je weer wil laten stralen? Dan kun je beter niet met water en zeep aan de slag! Die kunnen namelijk de plating aantasten en dat willen we natuurlijk niet. Gebruik voor je vergulde sieraden daarom zoveel mogelijk een zachte doek en wrijf het vuil er voorzichtig af, zodat je zo min mogelijk van de gouden laag wegpoetst!

Gold plated sieraden

Goud
Zilver
 14,95
Goud
Zilver
 10,95
Goud
Zilver
 10,95
Goud
Zilver
 19,95
Goud / groen
Zilver / wit
 10,95
Goud
Zilver
 10,95

Stainless steel & chirurgisch staal

Ook stainless steel sieraden kun je schoonmaken met een sopje van groene zeep en lauwwarm water. Zorg er dan wel voor dat er geen chloor in zit, anders kan het staal alsnog gaan roesten. Met een doekje veeg je ze dan zo weer schoon en voor hardnekkige vlekken trek je die oude, zachte tandenborstel weer uit de kast.

Stainless steel sieraden

Goud
Zilver
 19,95
Goud
Zilver
 17,95
Groen
Wijnrood
 18,95
Oranje
Zwart
 11,95
Goud
Zilver
 8,95
Roze
Wit
 17,95

Koperen sieraden schoonmaken

Die groene aanslag op je koperen sieraden verwijder je eenvoudig met een mengsel van azijn en zout. Smeer de mix voorzichtig uit over de aanslag, laat het een paar minuten inwerken en spoel af met koud water. Nog even droogdeppen met een schone doek en klaar is Kees.

 

Tip: Om de originele glans terug te krijgen, kun je met een poetsdoek ook een beetje koperpoets in het sieraad wrijven en vervolgens met een schone doek weer uitwrijven. Zo gepiept!

Koperen sieraden

Goud
Zilver
 14,95
Blauw
Wit
 11,95
Blauw
Multi
 10,95
Goud
Zilver
 10,95
Goud
Zilver
 19,95
Bruin
Zwart
 4,50
Goud
Zilver
 13,95

Leer

Heb je een mooie leren armband? Maak dan een schone doek wat vochtig met lauwwarm water en wrijf voorzichtig over het leer (eventueel met de schubben mee, als je die hebt). Zonder schoonmaakmiddelen dus. Laat het leer daarna aan de lucht drogen en gebruik eventueel nog een voedende olie om ‘m lekker soepel te houden!

Leren sieraden

Deze website gebruikt cookies om je de best mogelijke ervaring van de website te kunnen bieden.